Home    Informatie    MFA    FAQ    Agenda    Inschrijven

Veel gestelde vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt je antwoord op de meest gestelde vragen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor mensen die graag hun ehbo diploma willen halen of die graag in staat willen zijn adequaat eerste hulp te verlenen.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt een volle dag van ongeveer acht uur. Kom daarom op tijd en houd ook rekening met eventueel iets uitloop. Tijdens de cursus is er voldoende pauze.

Hoe kan je een ehbo diploma halen in één dag wanneer dat bij andere opleiders veel langer duurt?
De cursus die wij geven hanteerd een didactische methode die het mogelijk maakt om in acht uur een volledige ehbo cursus te geven. Daarnaast richt de methode zich vooral op oefenen en wordt de theoretische kennis vooral uitgebreid met een stukje zelfstudie. Daarbij is de cursus gericht op adequate levensreddende hulpverlening zonder poespas.

Krijg ik na afloop een officieel diploma?
Jazeker! Na het goed doorlopen van de cursus krijg je een MFA diploma dat wereldwijd erkent wordt en in Nederland gelijk staat aan het Oranje Kruis diploma en het Rode Kruis diploma.

Hoe lang duurt het voordat ik het diploma binnen heb?
Doordat MFA zich in de USA bevindt kan het even duren voordat het pasje met het diploma daadwerkelijk binnen is. Wij geven een certificaat af als bewijs van deelname voor in de tussentijd.

Waar wordt de cursus gehouden?
De locatie verschilt per cursusdag maar is meestal in Houten. Eventueel kan op verzoek en in overleg bij een grotere groep de cursus op locatie van bijvoorbeeld uw bedrijf worden gegeven. 

Wanneer wordt de cursus gegeven?
De data worden gepland in overleg met degene die zich inschrijven. Houd rekening met een datum prikker die rond gestuurd wordt. Daarnaast kunnen vaste data worden geprikt waarop mensen zich kunnen inschrijven. Deze data worden bekend op de agenda pagina.

Is deze cursus geschikt voor leden van de Reddingsbrigade?
Jazeker! Deze cursus is uitermate geschikt voor leden van de Reddingsbrigade en wordt erkent door Reddingsbrigades Nederland.

Hoe lang is het diploma geldig?
Het diploma is volgens de Nederlandse eisen, net als de andere EHBO diploma's één jaar geldig.

Kan ik na het behalen van mijn diploma deze ook bij jullie geldig houden?
Jazeker! En dit zal tegen een lage prijs plaatvinden!

Bevat de cursus ook Reanimatie en AED?
Ja, de cursus bevat ook Reanimatie en AED volgens de in Nederland geldende richtlijnen.

Ik heb al een ehbo diploma van een andere organisatie. Kan ik die bij jullie laten verlegen?
Het is niet mogelijk om het ehbo diploma van een andere organiastie dan MFA bij ons te laten verlengen. Wel kan je bij ons je huidige diploma laten omzetten naar een MFA diploma en deze bij ons laten verlengen. Echter zijn de kosten voor een herhalingscursus bij andere aanbieders vaak even duur als bij ons de complete opleiding kost! Wij bevelen daarom iedereen aan om de basis cursus ehbo bij ons te volgen en het MFA diploma te halen.

Opleiding volgens MFA:


Goedgekeurd voor onder andere:


Naar boven